Op weg naar verlichting

Tuin van Gezond Zijn is een website met het oogmerk een blikopener te zijn voor de mogelijkheden die Apeldoorners aanbieden om op alternatieve manier verlichting te vinden in situaties waar pijn, angst of angst voor pijn wordt ervaren.

Dagelijks pijn , angst of angst voor pijn ervaren is geen pretje! En je wilt daar vanaf komen hoe dan ook. Pillen slikken is één manier, maar er zijn ook alternatieve methoden. Daarom vindt je op deze website informatie over alternatieve behandelwijzen, zoals je deze op het internet kunt vinden. Het is aan jou de keuze te maken of je hier oren naar hebt of niet?!

Verlichting van ‘pijn, angst of angst voor pijn’ – Als ik iets basaals (basic) over heb gehouden van mijn ervaringen met Three in One Concepts, dan is het wel deze drie oorzaken van menselijk lijden en het daaruit volgend ‘niet gelukkig kunnen voelen’.

Ultiem streeft de mens naar verlichting, getuige de drang van mensen om via geestverruimende middelen meer in contact te komen met sensaties (belevingen) die we niet kunnen gewaarworden anders door jarenlange training en bepaalde voedingsgewoonten.

In mindere termen duidt verlichting op het ‘verlichten van een als zwaar ervaren situatie’.

Hoe het ook zij. De vraag is of je ervaren ‘pijn, angst of angst voor pijn’ aanwijzing geeft van psychosomatische onbalans. Hiermee wordt een evenwicht voorondersteld tussen de geest (psycho) en lichaam (soma). Zoals alles in het leven naar evenwicht streeft, zo is het ook op deze verhouding van toepassing.

Lichaam en Geest willen begrepen worden, en de kern in dit alles ligt in het ‘diep beleven’. Want als je het diep beleeft, dan herken je dat in sensaties in en van het lichaam.

“Ik herinner mij nog een sessie aan het einde van een workshop van Three in One Concepts, waar ik mij bewust was van een bepaalde visualisatie (hypnose) en ik overbleef met een lichamelijke ervaring, die ik alleen kan beschrijven als een ‘overall tinteling’. Het was mooi. Ik zie dit als een mini-verlichting.” [ hsalomons ]

‘Je moet er maar maar maar mee leren leven’ – Als ik dit hoor dan heb je toch echt niet alles geprobeerd om verlichting te vinden in je ervaring van ‘pijn, angst of angst voor pijn’. “Zijn die er dan?”, of “ja maar, daar moet je in geloven!” zijn andere gedachten die naar boven komen. En terecht. Maar zeg me eerlijk, “hoe diep zit je?”. Ben je écht aan ‘het eind van je Latijn’ of wil je ‘de zaak naar je hand zetten’?.

Onderzoek en behoud het goede – Een échte onderzoeker is open en niet-bevooroordeeld. Dit is per definitie niet mogelijk, want als onderzoeker bekijk je altijd het onderwerp vanuit de kennis die je hebt opgedaan. Tenzij je ‘in trance’ gaat en ervaringen opdoet in het rijk van de geestverruiming liggen. Denk aan Kekule, Einstein die door dromen tot inzicht van hun probleem zijn gekomen. Niet-bevooroordeeld en ‘met een ruime blik voor de mogelijkheden’ liggen aan de basis van je fundamentele verandering.

Er is hoop – Vanuit voorgaande optiek worden op deze website alternatieve – of anders gezegd ‘complementaire’ – behandelwijzen aangeboden die in Apeldoorn en omgeving te vinden zijn.

Huib Salomons – Practitioner Gespecialiseerde Kinesiologie

Categorieën

  • Geen categorieën

  • 161
  • 4.221
  • 219